'De Vertroosting' bestaat uit Annemiek van Zeben, alt-zangeres en Paul de Boer, pianist,organist. Zij werken sinds 1994 samen. Naast het verlenen van muzikale medewerking aan uitvaarten, treden zij regelmatig op met lied-recitals en opera-repertoire.

Annemiek van Zeben
Annemiek van Zeben kreeg zangles van Ruud Kok, Anna Maria Dür, Pieter van den Berg en Aafje Heynis en volgde cursussen bij Mia Besseling, Sofia van Santen en Lieuwe Visser. Ze werkte als freelance koorzanger mee aan verschillende uitvoeringen van de Nationale Reisopera te Enschede en het Groot Omroepkoor te Hilversum. Daarnaast zong ze de hoofdrol in 2 muziekspektakels te Amsterdam en verleende ze haar medewerking aan 'Orfeo Aqua' in Friesland. Sinds 1994 verzorgt ze solistische optredens bij (oratorium) koren, geeft ze liedrecitals, zingt ze in radio- en televisieprogramma's en maakt ze deel uit van het vocaal kwartet Musicappella.
 
Paul de Boer
Paul de Boer studeerde piano bij Neville Shäfer en later bij Fania Chapiro aan de Muziek Pedagogische Academie in Hilversum. Hij specialiseerde zich in het werken met zangers; als pianist/begeleider en als dirigent. Als dirigent gaf hij met zijn eigen vocaal ensemble 'Dutch Baltica' vele concerten in West-Europa, de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie. Hij is als organist/dirigent verbonden aan de Antonius van Padua-kerk te Kortenhoef en is dirigent van twee amateurkoren: Kamerkoor Tegenlicht te Amsterdam en Kamerkoor Pur Sang te Hilversum. Tevens is hij actief als componist van voornamelijk vocale werken.